zaterdag 12 oktober 2013

stof voor rokjes

Laatst ben ik naar de lapjesmarkt in Den Haag geweest. het was heerlijk weer en er stonden veel kramen. Maar wat is het dan moeilijk om iets uit te zoeken. Zeker als je niet echt een doel en een patroon hebt.
Dus dan maar op zoek gegaan naar stof voor rokjes voor de meisjes. Het moest wel een beetje dikkere stof zijn , b.v.  ribcord  want het worden rokjes voor de winter. Vroeger had je ook nog winterkatoen, maar dat zie je helemaal niet meer. Na lang zoeken had ik 3 leuke stofjes gevonden en kon ik aan de slag. Dit was het resultaat.
Het rokje was voor Janneke, het overgooiertje voor Madelief en het hansopje voor Feline. Maar toen ze het gingen passen bleek het rokje te smal te zijn, gelukkig paste Madelief het wel.
En het overgooiertje paste helemaal niet, de armsgaten en de bovenkant zaten veel te krap. Tja soms gaat het niet zoals het moet.
Maar niet getreurd, ik heb van het overgooiertje de bovenkant afgeknipt, de zakken wat naar beneden gezet en er een tailleband aangemaakt. En voila , het was een rokje voor Janneke. Ik had ook nog rode stof over en daar kon ik ook nog een rokje van maken.
 En het hansopje voor Feline paste prima.
Zo is alles toch nog goed gekomen.
En toen ik deze week op de site www.destoffenkraam.nl/
 ging kijken vond ik heel veel leuke kinderstofjes, zowel tricot als ribcord. Echt een aanrader.

4 opmerkingen: